Voor exclusiviteit
in kwaliteit en
natuurgetrouwe
benadering

Implantologie

Wij krijgen in onze kliniek vaak te maken met mensen voor wie verlies van tanden of kiezen een regelrechte nachtmerrie is. Implantaten vormen dan de meest natuurgetrouwe en duurzame oplossing. Een tandimplantaat is letterlijk een kunstwortel. Deze wordt geplaatst in het kaakbot en dient daarmee als basis voor verdere constructie om een tand of kies te vervangen die verloren is gegaan door trauma, tandvlees- of wortelkanaalontsteking. 

Behandelingen - Implantologie

Behandelproces

Voordat wij overgaan tot het plaatsen van implantaten voeren we eerst een uitvoerige tandheelkundige en esthetische analyse uit. Aan de hand van röntgenfoto’s wordt de 'kwaliteit' van het kaakbot bekeken en bepalen we de algemene gezondheid en esthetiek van het gebit. Zowel op basis hiervan, als van uw wensen, stellen wij hierna een behandelplan op.

Bij de implantatie wordt het tandvlees onder plaatselijke verdoving losgemaakt. Vervolgens wordt er ruimte gemaakt waarin het implantaat geplaatst wordt (eventueel wordt ‘kunst’ bot toegevoegd) en wordt het tandvlees in ‘model’ gebracht en gehecht. Een week later wordt de hechting verwijderd.

Met een implantaat krijgt uw gebit weer een mooie én natuurlijke uitstraling

Het mooie aan implantaten is dat ze echte wortels vervangen. Hierdoor kan een nieuwe tand er op een duurzame manier op geplaatst worden, zodat uw gebit weer een mooie en natuurlijke uitstraling krijgt. Aan de buitenkant is niet te zien dat het eigenlijk een kunsttand is op een kunstwortel. In principe kunnen onze implantaten, als ze goed onderhouden worden, een leven lang meegaan.