Voor exclusiviteit
in kwaliteit en
natuurgetrouwe
benadering

Facings

Facings (of veneers) zijn dunne, bijna transparante porseleinen of composiet schildjes, die meestal aan de voorkant van de tanden worden geplaatst om het gebit letterlijk op te sieren. Zo kunnen spleetjes, afgesleten of verkleurde tanden en de onregelmatige stand ervan hierdoor op een natuurgetrouwe manier hersteld worden.

Behandelingen - Facings

Behandelproces

Voordat wij overgaan tot het plaatsen van facings, stellen wij eerst een esthetische analyse van uw gebit op en doen wij een tandheelkundig onderzoek om te bepalen of uw gebit gezond genoeg is. De uitkomst hiervan bepaalt uiteindelijk de keuze voor porselein of composiet. De eerste is uitgebreider dan de laatste.

Bij porseleinen facings wordt er of een dun laagje van het glazuur van de desbetreffende tand afgeslepen, of er kan een zogenaamde additional veneer gezet worden waarbij afslijpen niet nodig is.

Daarna wordt er een afdruk van uw tanden gemaakt, op basis waarvan een facing van porselein wordt vervaardigd in een tandheelkundig laboratorium. De facing sluit nauw aan op de kleur, vorm en grootte van de andere tanden. In de tussentijd wordt er een tijdelijke facing geplaatst. Bij een volgend bezoek plaatsen wij de nieuwe facing.

Composiet facings zijn minder kostbaar dan porseleinen facings. Het materiaal is een mengsel van kunststof en glasvezel-deeltjes waar ook witte vullingen van gemaakt worden. Echter, composiet dat voor facings gebruikt wordt, is vanuit esthetisch oogpunt een meer geavanceerd materiaal.

In veel gevallen hoeven de tanden nauwelijks geslepen te worden om tot een natuurgetrouw resultaat te komen. Het is zelfs zo dat hoe minder er weggeslepen wordt, hoe beter de facing vast kan hechten aan het glazuur.

Zodat de misstanden in uw gebit verfraaid worden

Over het algemeen kan een facing jaren meegaan, zolang u uw gebit dagelijks met liefde onderhoudt. Of het nu gaat om een porseleinen of een composiet facing, alle misstanden bij uw tanden kunnen wij optimaal maskeren, zodat u weer een fraai gebit heeft.